Conti Ransomware, Apple ve Tesla’nın Ürün Tedarikçisini Vurdu!

  • Anasayfa
  • Blog
  • Conti Ransomware, Apple ve Tesla’nın Ürün Tedarikçisini Vurdu!

Conti Ransomware, Apple ve Tesla’nın Ürün Tedarikçisini Vurdu!

Conti Ransomware grubu, Tayvan’lı elektronik üretim devi, Apple ve Tesla gibi şirketlere güç bileşenleri tedarik eden Delta Electronics’e yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Şirket tarafından borsa yetkilileriyle paylaşılan açıklamaya göre, saldırı geçtiğimiz Cuma günü, 21 Ocak’ta gerçekleşti. Delta Electronics, saldırının hemen tespit edildiğini ve güvenlik ekibinin enfekte sistemleri kontrol altına almak ve kurtarma operasyonlarına başlamak için müdahale ettiğini söyledi. Öncelikle güçlü UPS çözümleriyle tanınan Delta, saldırının üretim sistemlerini etkilemediğini söyledi.

Bununla birlikte, bugün yerel teknoloji haber sitesi CTWANT‘dan bir muhabir olan Liu Minggeng , saldırıya ait detaylı ve korkunç bir iç olay raporunun kopyasını elde ettiğini iddia ediyor. Delta Electronics’e ait 65.000 bilgisayardan oluşan bilgisayar ağı içerisindeki 1.500’den fazla sunucu ve 12.000’den fazla workstation saldırganlar tarafından şifrelendi. Bu rakam, bu zamana kadar yaşanmış en büyük Ransomware saldırılarından biri olarak tarihe geçti. Oluşan hasarı kontrol altına almak için Trend Micro ve Microsoft ile birlikte çalıştığı iddia edilen Delta’nın, şifrelemede kullanılan fidye yazılımının Conti Ransomware’e ait zararlı yazılım olduğu söyleniyor. Saldırganların Tayvan’lı elektronik üreticisinden 15 milyon dolar fidye talep ettiği iddia ediliyor. Şu ana kadar Delta’nın adı Conti’nin sızıntı sitesinde henüz belirtilmediği, bu da genellikle iki tarafın hala bir ödeme üzerinde pazarlık yaptığı anlamına geliyor. Olayla ilgili bilgi veren kaynağa göre, şirket henüz sistemlerinin çoğunu geri yükleyemedi ve resmi web siteleri çevrimdışı. Şirket, müşterileri ile iletişimde kalmak için alternatif bir web sunucusu kullanıyor.

(Fotoğraf Delta’nın resmi web sitesinden alınmıştır)

Yorum Yazın..

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×